$siteTitle

Uuden Helsinga-teen ainekset on haettu historiasta

Katajanmarjan, puolukan ja inkiväärin maustama uutuustuote, Helsinga-tee, lanseerataan Vantaalla järjestettävän Helsingan keskiaikapäivän yhteydessä 7.–9.8.2020. Aromikas, keskiajalle tyypillisiä makuja sisältävä tee tulee tutuksi heti lanseerauksen yhteydessä verkkotapahtumana toteutettavan keskiaikapäivän tarinallisissa videotuokioissa.

Aluksi tee tulee myyntiin vain Vantaa-Seuran kautta. Teetä voi ostaa ensimmäisen kerran su 9.8. klo 11–14 Helsingin pitäjän kirkonkylästä, kotiseutumuseon yhteydestä (os. Kirkkotie 45). Tilaisuudessa klo 12.00 Vantaa-Seuran toiminnanjohtaja Riina Koivisto kertoo Helsinga-teen syntyprosessista sekä teen tarinasta.

Helsinga-teen mausteet ovat tarkkaan harkitut ja haettu historiasta. Prosessin alussa tutustuimme Vantaalla tehtyjen arkeologisten kaivausten raportteihin ja makrofossiili- eli kasvijäänneanalyyseihin. Selvitimme, mitä kasveja Vantaan keskiaikaisilla asuinkohteilla on hyödynnetty, kertoo Riina Koivisto.

Pakkauskoko on 100 g ja teen on valmistanut vantaalainen teetalo Forsman. Teepakkauksen hinta on 7,00 €. Pakkauksen vantaalaisiin maisemiin johdattavan kuvan on toteuttanut graafikko Marianne Kivimäki.

Helsinga-tee aloittaa kaupungin historiaan keskittyvän sarjan. Seuraavaksi sarjaa täydentää syksyllä lanseerattava Vantaa-tee.

Tee on tuotettu yhteistyössä Vantaa-Seuran, Vantaan kaupunginmuseon ja Visit Vantaan kanssa.

Helsinga-teen tarina:

Keskiajalla Helsinga oli Uudenmaan rannikon keskus, joka ulottui yli nykyisten Vantaan ja Helsingin. Pitäjän sydämessä kohoavan kivikirkon ympärillä vuorottelivat joet, pellot, niityt, metsät ja kylätontit. Itämeri yhdisti Helsingan kylät Eurooppaan, ja eksoottiset mausteet löysivät tiensä pitäjän pöytiin. Helsinga-tee on koottu keskiaikaisen maiseman aineksista. Siinä maistuvat peltoaukioiden omaleimainen katajanmarja sekä ikiaikainen herkkumarja puolukka.

Lisätiedot:

Riina Koivisto, Vantaa-Seuran toiminnanjohtaja, riina.koivisto@vantaaseura.fi tai puh. 050 443 4040

Helsinga on Facebook Helsinga on Youtube Helsinga on Instagram