$siteTitle

Historiallinen kirkonkylä

Tule tutustumaan Vantaan historialliseen sydämeen! Helsingin pitäjän kirkonkylä on Tuusulantien ja Kehä III:n välissä säilynyt perinteinen ja idyllinen maalaiskylä. Kylän keskellä kohoaa Pyhän Laurin kirkko, koko pääkaupunkialueen vanhin rakennus. Helsingan keskiaikapäivä levittäytyy kirkon kainaloon, 1800-luvulla rakennettun pappilan puistoon, pakaritupaan ja muualle kirkon idylliseen ympäristöön.

Ympärille kohonneista ostos-, teollisuus- ja asuinalueista huolimatta kirkonkylä on onnistunut säilyttämään perinteisen ulkoasunsa ja on Vantaan parhaiten säilyneitä kulttuurimaisemakokonaisuuksia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kylä olisi museoitunut vaan se on päinvastoin hyvin eloisa. Siitä pitävät huolen mm. kyläkoulu, joka on Suomen vanhin käytössä oleva koulu sekä kylässä järjestettävät erilaiset tapahtumat, konsertit, festivaalit ja yleisömäärältään suurimpana Helsingan keskiaikapäivä. Päävastuun kantavat kuitenkin kylän asukkaat, jotka pitävät yllä kylän yhteishenkeä ja huolehtivat historiallisesti arvokkaista kodeistaan, joista vanhimmat on rakennettu 1780-luvulla.

Kirkonkylässä, Helsingan keskiaikapäivän tapahtuma-alueella on vuosien saatossa järjestetty lukuisia arkeologisia kaivauksia ja alueen historia tunnetaan hyvin. Siihen voit tutustua paitsi opastuksilla ja kulttuurikävelyillä myös lukemalla alueen historiasta kirjoitettuja teoksia sekä verkosta löytyvää tietoa mm. täällä.

Helsinga on Facebook Helsinga on Youtube Helsinga on Instagram