$siteTitle

Ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu!

Täten julistamme, että Helsingan keskiaikapäivää vietetään 14.8.2021 klo 11–18. Helsingan käskynhaltija toivottaa niin rahvaat raatajat kuin rälssin edustajat tervetulleiksi markkinoille, murkinalle ja ohjelman äärelle Helsingin pitäjän kirkonkylään!

Kulkutaudin tähden tulosta on annettava ilmoitus ennakkoon. Savumerkeistä tahi kirjekyyhkyistä emme ehdi pitää lukua, joten ilmoittaudu täällä https://www.helsinga.fi/ilmoittautuminen/.

Pänttää huolella ilmoittautumisen yhteydessä annetut ohjeet. Markkinoille pääset ilmaiseksi, kolikoita räknäämättä. Säästä hilusi kojuille!

Keskiaikapäivän ohjelma levittäytyy entistä laajemmalle

Helsingan keskiaikapäivän ohjelmassa on tänä vuonna uutuutena oma lastenalue, joka on sijoitettu Kyrkoby skolan piha-alueelle. Lasten ohjelmaan kuuluu mm. teatteria, perinneleikkejä ja kilpityöpaja. Pihalla vierailee myös animaatiotyöpaja.

Pappilan puistossa on keskiajan hengessä nähtävää ja koettavaa kaikille aisteille koko päivän ajan. Puistosta löydät myös ruokakojut.

Musiikkia, tanssia, käsityönäytöksiä ja muuta ohjelmaa tuottavat mm. Anna-Liisa Eller, Kalevalaiset naiset, Keskiaikaseura Hukka, Värjärikilta, Vantaan luontokoulu, Soiva Sävel, Tanssiryhmä Soldans ja Vantaan Steinerkoulu.

Odotetut keskiaikamarkkinat levittäytyvät hiekkakentälle. Kojuilta löydät uniikit keskiaikaistyyliset sisustus-, lahja- ja käyttöesineet. Myynnissä on myös erilaisia herkkuja ja satokauden tuotteita.

Päivän ohjelmaan kuuluu myös Buhurt-taistelunäytöksiä ja pehmomiekkailua. Kirkossa soi keskiaikainen musiikki. Keskiaikaopastuksilla sekä luennoilla voit oppia uutta menneisyydestä.

Päivän ohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä: https://www.helsinga.fi/ohjelma/ohjelma-2021/

Ohjeita turvalliseen vierailuun

Osana terveysturvallista vierailua pyydämme vierailijoita huolehtimaan turvaväleistä myös jonottaessa ja esitysten yhteydessä. Edellytämme yleisöltä kasvomaskin käyttöä.

Ohjeet turvalliseen vierailuun Helsingan keskiaikapäivässä löydät täältä https://www.helsinga.fi/info/turvallisesti-yhdessa/

Saapuminen

Helsingan keskiaikapäivä on suosittu tapahtuma. Parkkipaikkojen riittävyys on meille jokavuotinen haaste. Parkkialueet löytyvät Pyhän Laurin kappelin ympäristöstä sekä Helsinge skolan parkkipaikoilta.

Kehotamme vierailijoita käyttämään mahdollisuuksien mukaan julkisia liikennevälineitä sekä kulkemaan pyörällä tai jalan.

Lisätietoa saapumisesta löydät täältä: https://www.helsinga.fi/info/saapuminen/

Tervetuloa aikamatkalle keskiaikaan!

Helsingan keskiaikapäivä on vantaalainen suurtapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa Pyhän Laurin kirkon ympäristössä Vantaalla. Koronapandemian takia Helsingan keskiaikapäivä järjestettiin viime vuonna verkkotapahtumana. Tapahtuman järjestävät Vantaa-Seura, Tikkurilan seurakunta ja BRQ Vantaa Festival. Tapahtumaa tukevat Vantaan kaupunki, Helsingestiftelsen sr sekä Uudenmaan rahasto.

Helsinga on Facebook Helsinga on Youtube Helsinga on Instagram