$siteTitle

Helsingan keskiaikapäivässä aistitaan menneisyyttä

Päivitetty 4.8.2021

Helsingan keskiaikapäivää vietetään Vantaan Pyhän Laurin kirkon ympäristössä lauantaina 14.8.2021. Korontilanteen kehitys sekä tapahtuman ajankohtana vallitsevat kokoontumisrajoitukset vaikuttavat kuitenkin järjestelyihin. Vuotuisen koko perheen kulttuuritapahtuman ohjelma tarkentuu elokuun alussa. Tapahtumaan on tänä vuonna poikkeuksellisesti ennakkoilmoittautuminen.

- Ennakkotiedoista poiketen joudumme yhä odottamaan uusimpia koronaohjeistuksia ja voimme avata ennakkoilmoittautumisen vasta 10.8. klo 12. Tapahtumaan ilmoittaudutaan osoitteessa www.helsinga.fi. Tänä vuonna tapahtumassa levittäydytään entistä laajemmalle alueelle. Tulossa on lasten oma alue, jossa on tekemistä ja näkemistä lapsille, esimerkiksi Arkeologin arvoitus -teatteriesitys, Vantaa-Seuran toiminnanjohtaja Riina Koivisto kuvailee.

Keskiaikaista musiikki-iloittelua ja keskiaikaopastuksia

Luvassa on myös muun muassa keskiaikaopastuksia ja -luentoja. Yhtenä luennoitsijana on keskiaikaisten kirkkomaalareiden elämästä Rottien pyhimys -teoksessaan kirjoittanut menestyskirjailija Anneli Kanto. Myös aikakauden musiikkia kuullaan.

- Muusikko Anna-Liisa Eller tarjoaa keskiaikaista musiikki-ilottelua ja improvisoi lyhyitä esityksiä alueella. Illalla on vielä BRQ Vantaa -festivaalin puitteissa norjalaisen Currentes-yhtyeen konsertti Antonio Zacara da Teramo – neljän paavin mestari, kertoo BRQ Vantaa Festivalin toiminnanjohtaja Karoliina Junno-Huikari.

Järjestelyt päivittyvät, mutta historiallisesta miljööstä saadaan kuitenkin nauttia

Vuorossa on nyt järjestyksessä kuudes Helsingan keskiaikapäivä. Viime vuonna tapahtuma toteutettiin kokonaan virtuaalisena. Pyhän Laurin kirkon tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist sanoo järjestäjien päivittävän tänä vuonna suunnitelmia ja toimintatapoja tarpeen mukaan.

- Nyt olemme kuitenkin iloisia, että historiallisesta miljööstä saadaan nauttia myös paikan päällä. Lönnqvist sanoo.

Vantaan Pyhän Laurin kirkon ympäristö eli Helsingin pitäjän kirkonkylä on Tuusulantien ja Kehä III:n välissä säilynyt perinteinen ja idyllinen maalaiskylä. Itse kirkko puolestaan on koko pääkaupunkialueen vanhin rakennus.

Helsingan keskiaikapäivän pääjärjestäjä on Vantaa-Seura. Tapahtuma järjestetään tiiviissä yhteistyössä Tikkurilan seurakunnan ja BRQ Vantaa Festivalin kanssa. Tapahtumaa tukevat Vantaan kaupunki, Helsingestiftelsen sr. ja Uudenmaan kulttuurirahasto. Tapahtuma on Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Lisätietoa ja kuvia: www.helsinga.fi

Vantaa-Seuran toiminnanjohtaja Riina Koivisto (poissa 3.7.–1.8.) puh. 050 443 4040 riina.koivisto@vantaaseura.fi
Pyhän Laurin kirkon tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist, Tikkurilan seurakunta (poissa 3.7.–1.8.) puh. 050 559 4782 susanna.lonnqvist@evl.fi
BRQ Vantaa Festivalin toiminnanjohtaja Karoliina Junno-Huikari (poissa 17.7.–1.8.) puh. 040 7388028 karoliina.junno-huikari@brq.fi
Tapahtuman kuvia myös Kirkon kuvapankista https://kuvapankki.evl.fi/ hakusanalla ’helsingan’

Helsinga on Facebook Helsinga on Youtube Helsinga on Instagram