$siteTitle

Helsingan keskiaikapäivä 2023 kutsuu koko perhettä aikamatkalle Vantaalle

Koko perheen kulttuuritapahtuma Helsingan keskiaikapäivä järjestetään Pyhän Laurin kirkon (Kirkkotie 45) ympäristössä ja Pappilan puistossa lauantaina 12. elokuuta 2023 kello 11–17.

Keskiaikapäivässä menneisyyteen voi eläytyä niin vanhan musiikin, kirkonmenojen, käsitöiden, opastusten, luentojen, työpajojen, ohjelmanumeroiden kuin ruuan kautta. Pappilan puistoon nousevat laajat markkinat kojuineen.

–Helsingan keskiaikapäivä on kaikille avoin ja maksuton, hyväntuulinen koko perheen loppukesän tapahtuma. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi kaikki pääkaupunkiseutulaiset juurilleen kokemaan, mitä elämä silloin on voinut täällä olla, Tikkurilan seurakunnan Pyhän Laurin kirkon tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist sanoo.

Tänä vuonna Helsingan keskiaikapäivässä yhtenä erityisteemana on keskiajan Euroopan mahtinainen, Pyhä Birgitta, joka näkyy muun muassa luentojen aiheissa ja keskiaikaisessa messussa. Uutuutena tapahtumassa on tänä vuonna mukana myös esimerkiksi historian elävöittäjien keskiaikaleiri.

–Leirin kautta näkee vilahduksen keskiaikaisesta elämästä. Leirissä tehdään käsitöitä ja laitetaan ruokaa. Eri yhteiskuntaluokat näkyvät siten, että paikalla on sekä käsityöläisiä että ritari palveluskuntansa kanssa, Vantaa-Seuran kulttuurituottaja Jenni Sahramaa kuvailee.

Kulttuurituottaja arvelee, että monikaan ei tule ajatelleeksi sitä, miten läheltä hienoa historiaa löytyy.

–Haluammekin järjestää tapahtuman, johon voi tulla viihtymään, oppimaan uutta ja nauttimaan tunnelmasta.

Iso osa ohjelmasta on nimenomaan lapsille suunnattua.

–Pääsee itse osallistumaan ja tekemään, askartelemaan, pehmomiekkailemaan, lasten keskiaikakierrokselle, satuseikkailuun tai jousiammuntanäytökseen, Sahramaa luettelee.

Helsingan keskiaikapäivän tarkka ohjelmisto päivittyy kesän aikana osoitteeseen www.helsinga.fi

Helsingan keskiaikapäivän järjestäjät yhdessä Vantaa-Seura ja Tikkurilan seurakunta. Tapahtumaa tukevat Vantaan kaupunki ja Helsingestiftelsen sr. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Edellisvuosien tapaan tänäkin vuonna historialliset bussit helpottavat yleisön tuloa paikalle liikennöimällä Tikkurilan ja Pyhän Laurin kirkon välillä. Muutoin järjestäjät suosittelevat parkkipaikojen puutteen vuoksi saapumista joko julkisilla kulkuneuvoilla, jalan tai pyörällä.

Helsingan keskiaikapäivä on järjestetty vuodesta 2016 alkaen. Se on kasvanut yhdeksi Vantaan suurimmista tapahtumista ja pääkaupunkiseudun suurimmaksi keskiaikatapahtumaksi.

Helsinga on Facebook Helsinga on Youtube Helsinga on Instagram